Politica de retur

Pentru a returna produse te rugam sa urmezi pasii de mai jos:
1. Cititi termenii si conditiile aflate mai jos in care se pot returna produsele
2. Trimiteti un mail in care sa anuntati intentia de retur al unui produs pe adresa: contact@grupasc.ro si asteptati sa fiti contactat. Veti primi raspuns la solicitare in maxim 24 ore lucratoare, alaturi de pasi clari si expliciti de retur.
3. Daca primiti confirmarea ca indepliniti conditiile de retur va rugam sa trimiteti produsele prin intermediul unei firme de curierat, fara ramburs, la adresa indicata de colegii nostri in raspuns.
4. Notati pe scrisoarea de transport (AWB) mentiunea ca produsul este pentru retur. Coletele despre care nu am fost instiintati ca au fost trimise si cele cu taxa de ramburs (sistem de expediere conform caruia destinatarul este obligat, la primire, sa achite expeditorului contravaloarea aferenta) nu vor fi receptionate!
5. Dupa ce produsele au ajuns la noi si au fost verificate veti fi contactat privind desfasurarea si finalizarea procedurii de retur.

Termeni si conditii
Returul produselor se accepta conform termenilor si conditiilor mentionati mai jos si sunt in conformitate cu prevederile O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.
Produsele care fac obiectul comenzilor incheiate online, pot fi returnate, fara invocarea vreunui motiv intr-un termen de 30 zile de la data primirii acestora (legal termenul este de 15 zile); inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile calendaristice incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.
In cazul persoanelor juridice (acestea nu au calitate de consumator) ne rezervam dreptul de a accepta sau nu returul produselor.
Cheltuielile de returnare sunt suportate de dumneavoastra, consumatorul.
Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat, cu ambalajul original intact, cu toate accesoriile, cu toate ambalajele intacte, fara urme de fizice (lovituri, zgarieturi, indoituri, etc).

In cazul produselor cu soft de operare (exemplu: DVR, camere IP, NVR, etc) este obligatorie resetarea produsului la setarile de fabrica.
Consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii acestora, conform art. 14, alin. 3 din OUG 34/2014.
Vanzatorul va rambursa contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data informarii Grupasc.ro de catre Consumator asupra deciziei sale de retragere din contract si acceptarea returului. Suma de bani aferenta produselor returnate se va restitui ulterior verificarii produselor dupa stabilirea de comun acord a modalitatii de restituire sau conform procedurilor legale.

Exceptii:

Exceptiile privind dreptul de retur (nu se accepta returul lor) sunt enumerate exemplificativ, fara a ne limita la urmatoarele (conform art. 16 OUG 34/2014):
1. Licente software (din aceasta categorie fac parte si produsele ce detin sisteme preinstalate)
2. Consumabile (acumulatori, baterii, conectori date, conectori alimentare, cablu, alimentatoare, surse de alimentare)
3. Produse care nu se afla in ambalajul original intact sau care nu sunt insotite de toate accesoriile originale.
4. Produse care nu se afla in termenul de 30 zile calendaristice de retur.
5. Produse si sisteme personalizate, de tip comanda speciala, aduse in stoc in urma unei comenzi ferme si cu efectuarea platii in avans. 

DE RETINUT!
In cazurile in care produsele returnate prezinta deteriorari sau sunt incomplete, prezinta urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a opri o suma din valoarea produsului (valoare cu TVA), cu acordul dumneavoastra, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.
De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).
Va rugam sa verificati integritatea fizica a coletelor in momentul in care le primiti in prezenta curierului si sa cereti intocmirea unui proces verbal de constatare a daunelor daca produsele prezinta urme de deteriorare. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.
Pentru orice sesizari si reclamatii va rugam sa ne contactati la adresa: contact@grupasc.ro

Shopping Cart
Chat
Ai nevoie de ajutor?
Salut!
Te putem ajuta?